Under ekars djupa grönska i Farsta strand

Eklidsgränd 5B, nr 2, Farsta Strand, Stockholm

Pris & Avgift

4 995 000 kr
3 793 kr / mån

Storlek

6 rum och kök
Boarea 92,1 m²

Såld

Denna bostad är såld
Visst är stan full av vatten, även utanför tullarna och vem vill inte bo nära strandlinjen? Nu byggs nytt elegant boende varsamt infattat i ett lugnt villakvarter som ligger alldeles vid sjön Magelungen. Området, som saknar genomfart, är vackert lummigt, med uråldriga ekar och almar liksom en egen stickväg ner till badet. Soliga altaner eller svalkande bad, det är bara att välja. Bakom projektet står Derome/A-hus Professional, kända för sin kvalitet, inte minst när det gäller trähus. Totalt handlar det om fyra parhus med två bostäder i varje, sex stycken är på 92 kvm, en på 55 kvm och så en större på 118 kvm samt två studiohus om 44 kvm. Husen kommer att ha stående träpanel i en ljus ton, med generösa fönsterpartier och dito altaner med utekök, väl avskärmade mot grannen så att man känner sig privat. Parkeringsplatser finns vid entréinfarten. Mycket hög kvalitet på samtlig standardinredning med bl a kök från Marbodal, ekgolv från Kährs och fönsterbänkar i portugisisk kalksten. Givetvis finns möjlighet till egna val. Alldeles i närheten finns förskola och grundskola liksom buss, tunnelbana och pendeltåg. Promenadavstånd till Farsta centrum med all upptänklig shopping och service.
Nyproduktion
Besök projektets hemsida för aktuell försäljningsstatus och mer information.
Till projektsidan

Interiör

Entréplanet har en tilltagen hall med sällskapsytorna i fonden och välutrustade, stilrena kök. Det nedre planet rymmer även, förutom badrum och tvättstugedel, ett arbets- eller mindre sovrum. En gedigen ektrappa leder upp till ett välkomnande allrum och tre rejäla sovrum samt ytterligare ett badrum. Fin och ogenerad vy ut över det lummiga området får man på köpet.

För komplett information kring köks- och badrumsinredning samt husets övriga ytskikt läs mer i informationsbladet "Rumsbeskrivning - Produktlista" som finns under fliken dokument här ovan. Köpare kan göra vissa tillval om så önksas, broschyr med möjliga tillval kommer delas ut i god tid innan husleverans. Kamin som syns på bild/planlösning är tillval.

Fakta

Typ
Bostadsrättsparhus
Pris
4 995 000 kr fast pris
Lgh nr
2
Rum
6 rum och kök
Boarea
92,1 m²
Areakälla
Areauppgifter enligt förening/ritning.
Balkong
Härlig trädäckad altan om 32 m² med fint utekök, se översiktskarta för utformning. Altanen är upplåten mark dvs. den tillhör endast denna bostadsrätten.
Avgift
3 793 kr/mån. I avgiften ingår sophantering, förråd och parkeringsplats.
Andelstal
11,31
Pantsatt
Nej

Byggnad

Byggår
2018-2019
Uppvärmning
Frånluftvärmepump, vattenburen golvvärme
Hiss
Nej
Energideklaration
BBeräknad energiprestanda är låga 35,3 kWh/m² år, vilket ger en förbrukning för uppvärmning (inkl. tappvarmvatten) på totalt 3105 kWh/år. Övrig driftkostnad är hushållsel som enligt schablon (3.5 personer) beräknas uppgå till ca 2865 kWh/år. Övrig driftkostnad är individuell förbrukning för vatten (via undermätare) ca 200 kr/mån. Samtliga driftkostnader varierar utifrån egen användning och förbrukning. Hemförsäkring och kabel-tv/bredband tillkommer utifrån egna val och önskemål om innehåll. Mer information om driftskostnaden finns under avsnitt 6.2 i kostnadskalkylen.
Övriga utrymmen:
Det finns förråd, trädgård och numrerad parkeringsplats till varje hushåll.

Förening

Namn
Brf Roddaren 1
Allmänt:
Föreningen registrerades hos bolagsverket 2017-05-29 och kommer att bestå av 10st bostadsrätter i form av fyra parhus och två studiohus. Dessa kommer preliminärt att stå färdiga i för inflytt i maj 2019. Eftersom bostäderna är nyproducerade utgår ingen fastighetsskatt de första 15 åren. Nybyggnadsstandarden gör även att kostnader för underhåll kan hållas låga under lång tid. Föreningen innehar marken med äganderätt. Juridisk person kan beviljas medlemskap i föreningen dock max fyra lägenheter. Alla medlemmar har rätt att uthyra sin lägenhet i andra hand. Varje boende får en egen värmepump, vilket gör att varje familj själva smidigt kan styra sina egna uppvärmningskostnader. Värmepumpen installeras med vattenburen golvvärme på samtliga våningsplan.

GARANTI:
Derome/A-hus Professional lämnar hela 10års garanti gällande konstruktionsfel parhusen/studiohusen, gällande vitvaror samt värmepump gäller respektive fabrikants garanti.

LÅNEERBJUDANDE:
Förmånligt lånerbjudandet från SEB finns vid köp i Brf Roddaren 1, se under fliken dokument. Utöver erbjudandet ordnar även SEB handpenningslån och bryggfinansiering. Välkomna att ta kontakt för mer information!

SÄLJPROCESS:
Parhusen och studiohusen, inklusive uteplats vars mark tillhör bostadsrätten och markeras på karta, säljs till fast pris vilket betyder att det inte förekommer budgivning. Den köpare som först bestämmer sig får köpa bostaden till det utannonserade priset. Det är först till kvarn som gäller! Nästa steg är att teckna förhandsavtal, då också förskottsinsatsen om 10% erläggs enligt följande: 100.000kr inom 1 vecka efter tecknat avtal, resterande förskottsinsats erläggs när avtalets villkor är uppfyllda och bygget avropas. Slutbetalningen om 90% betalas sedan till anvisat konto senast 1 vecka innan tillträde, dvs när parhusen/studiohusen är färdigbyggda och inflyttningsklara.
Internet
Öppen fiber kommer installeras och anslutas, sen kan man själv förmånligt välja mellan flera olika leverantörer.
Parkering
Numrerad parkeringsplats ingår i avgiften, se översiktskarta för placering.

Övrigt

OMRÅDESBESKRIVNING:
Farsta strand - ett boende med anor!

Runt förrförra sekelskiftet byggdes, med inspiration från England, trädgårdsstäder på många ställen utanför Stockholm tullar. Frisk luft undan stadens larm lockade givetvis. Farsta strand är inget undantag. Så vid Magelungen uppfördes från 1901 ett antal villor under det stiliga namnet Södertörns villastad.

Bara ett decennium senare hade området inkorporerats med Stockholms stad och Farsta började exploateras. Adressen till de parhus som nu kommer att uppföras är Rödkindavägen, namnad efter ett barnhem som låg på gatan och som uttryckte förhoppningen att "livet på landet skulle ge barnen röda, friska kinder". Numera skulle vi väl knappast kalla Farsta strand landet men en ombonad idyll nära staden är det i detta boende. Runt omkring ligger villor från olika epoker, med fina uppvuxna trädgårdar och så de urgamla minst hundraåriga ekarna. Tänk sedan att börja dagen med ett morgondopp, äta frukost på altanen för att därefter åka till jobb och skola. Och så omvänt när man kommer hem till middag för att sedan, nere vid bryggan, se solen gå ner över Magelungen. Här är nära till service och affärer i Farsta centrum liksom kollektivtrafik och med buss en kort promenad från husen. Det ligger flera bra förskolor, kommunala såväl som "fria" på kort avstånd liksom Farsta grundskola med Adolf Fredriks musikklasser. Idrottsplan, simhall och ishall finns längre in i själva området. Grönområden för motion finns närapå utanför dörren och, för den riktigt spänstige, cykelbanor och 45 minuter in till Hornstull. Idealiskt för singlar, par eller barnfamiljer - välkommen till ett boende med kvalitet för livet!

Ansvarig mäklare

Peter Eliases

076-0120030
08-40020030
peter@esthlm.se

Presentation

Peter Eliases blev 2007 utsedd till Sveriges bästa mäklare efter att ha sålt bostäder för 200 miljoner kronor och omsatt 7,1 miljoner kronor i nettoarvoden. En exceptionell bedrift enligt Dagens Industri då få mäklare omsätter mer än 4 miljoner kronor i arvoden.
Samma år blev Peter Eliases listad som en av Sveriges ”101 Supertalanger” av Veckans affärer i konkurrens med namnkunniga personer som Zlatan Ibrahimovic och Anders Borg.

Peters framgångsfilosofi är att alltid hålla en hög servicenivå och bygga långvariga kundrelationer genom att göra både säljare och köpare ”extremt nöjda”. Han inledde sin mäklarkarriär 2004 och har sedan dess suttit med i Notars ledningsgrupp, startat upp flera notarkontor, Eklund Stockholm New Yorks Södermalmskontor, samt drivit det egna mäkleriet ELIASES STHLM.

I dag förmedlar Peter bostadsrätter och villor med Innerstan samt Söderort som specialområden och eftersom han en gång började sin mäklarbana i Älvsjö har han stor kunskap om den stadsdelen med omnejd. Privat bor Peter i Mälarhöjden och hans intresse för företagsekonomi och finansiering resulterade 2011 i en master of science-examen på Stockholms universitet.