Elegant skärgårdsvilla mitt i idyllen

Hagbyvägen 10a, Gottsunda, Österåker

Pris & Avgift

7 995 000 kr

Storlek

6 rum och kök
Boarea 208 m²

Visningar

Kontakta mäklare för visning
08-40020030
Att leva på ett idylliskt läge nära stan och modernt med fri utsikt är en dröm för många. I denna nyligen välbyggda villa får man just det: ett boende av mycket hög kvalitet, med badsjön på morgonrocksavstånd, Bullerbykänsla, närhet till båthamnar och ut i skärgården på nolltid. Att åka från innerstans vimmel till Gottsunda söder om Åkersberga tar en dryg halvtimme med bil och ytterligare fem minuter med Roslagsbanan. När man når vägen in till det lilla området är det bara att låta axlarna sjunka ner och friden ta vid. Hemma i lugnet, i huset med dörrar ut till en enorm trädäckad altan, med gott om plats för olika möblemang i alla fyra väderstreck där solen har sin gång från morgonen tills den går ner över trädtopparna om kvällen. Framsidan rymmer minst sex bilar och här finns gott om utrymme för att sparka boll på gräsmattan bredvid. Husets entré öppnar upp mot en fantastisk rymd med nära sju meter upp till tak och himmelsvid utsikt. Detta är ett boende och en omgivning som har allt - så missa inte områdesbeskrivningen under fliken "Övrigt". Varmt välkomna på visning!

Interiör

Entréplanet rymmer stora, sociala sällskapsutrymmen, välutrustat "hemmakockskök" med kvalitetsmaskiner och arbetsbänkar i sober granit. Vidare finner ni även gästtoalett med dusch, tvättstuga med groventre samt gästrum.

En snygg trappa, med belysning, leder upp till luftigt TV-rum med höga fönsterpartier, tre väl tilltagna sovrum och ett badrum i allra högsta klass med två duschar liksom badkar i gjutmarmor. Övre plan har även två välinredda walk-in-closets på 6 kvm vardera.

Genomgående värmegolv och hög kvalitet på inredning. Ovan samtliga fönster finns spotlight infälld som ger stämningsfull belysning på kvällen.

Fakta

Typ
Friliggande villa
Pris
7 995 000 kr som utgångspris
Rum
6 rum och kök
Boarea
208 m²
Areakälla
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Tomtarea
Tomtarea 2 318 m² (friköpt).
Taxeringsvärde
5 388 000 kr
Driftkostnad
43 100 kr. Driftkostnaden fördelas enligt följande: hushållsström/uppvärmning 28 000 kr (inkl. nätavgift), villaförsäkring 4 000 kr, vägavg/ snö 2100 kr, underhåll minireningsverk 2800kr och samfällighet 200 kr. Det är 4 personer i hushållet.

Byggnad

Byggår
2016
Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadssätt
Grund: Isolerad krypgrund. Stomme av trä. Bjälklag av trä. Fasad av trä. Takbeklädnad av dubbelfalsat plåttak pl45. Fönster: 3-glasfönster. Ventilation: mekaniskt frånluft med värmeåtervinning.
Energideklaration
Energiklass E, energiprestanda 76 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2018-09-24
Beställd/utförd av: I Besiktning AB
Uppvärmning:
Nibe 750 fighter - vattenburen golvvärme med trådlös styrning
Vatten:
Enskilt vatten
Avlopp:
Enskilt avlopp
Övriga utrymmen:
På tomten finns en isolerad gäststuga, förberedd för el och en friggebod.

Övrigt

PANTBREV:
Det finns 5 st pantbrev uttagna om sammanlagt 5 207 500 kr. Dessa pantbrev följer fastigheten och kan förmånligt nyttjas av blivande köpare. Stämpelskatten är annars 2 procent på inteckningsbeloppet och beräknas på hela tusentals kronor, avrundat nedåt. Expeditionsavgiften är 375 kronor per inteckning.

SERVITUT & GA:
Österåker Täljö GA:2, Österåker Täljö S:10, Österåker Täljö S:2, Österåker Täljö S:3, Österåker Täljö S:4, Österåker Täljö S:5, Österåker Täljö S:6, Österåker Täljö S:7, Österåker Täljö S:9.
Skattetal: Mantal. 3/2048.

NÄROMRÅDE:
Att bo i Gottsunda är verkligen en idyll, med svängrum för både barn och vuxna. I köpet ingår att man är delägare i badplatsen vid den lilla sjön som ligger ett stenkast från huset och där man går i badrock ner till morgondoppet. Badet är uppdelat i barndel, med sandstrand och så brygga med djupare vatten och hopptorn. Här firas Valborg, midsommar och man har även kräftskivor i augusti. På vintern plogas sjön dessutom för skridskoåkning. Annat friluftsliv lever man på sin egen tomt, bakom villan breder en flik av Täljö skog ut sig, med blåbär, lingon och svamp och dessutom promenadavstånd till Österåkers golfbana, där man sedan åker långfärdsskidor när snön lagt sig. Själva villaområdet sköts av privat plogare och är därmed välskottat under vinterhalvåret. Till Roslagsbanan - Täljö eller Åkers Runö-station med lite över en halvtimme till Stockholm Östra - är det en kvarts promenad och lite närmre ligger en busshållplats med linjen Åkersberga - Danderyd. På lugnt promenad-/cykelavstånd ligger Fredsborgsskolan som dessutom bygger nytt alldeles nära. Till hösten 2019 kommer där en större F-6 årskurs och förskola stå klar. Här blir det också idrottshall och bollplan. Högstadium och gymnasium ligger en bit längre bort eller i Åkersberga. För den matlagningsintresserade finns ett större köpcenter med dagligvaruhandel och andra butiker på kort bilavstånd. Om man nu inte hellre beställer hem maten förstås och glassbilen kör också i området. För båtmänniskan som vill ut i skärgården snabbt är läget idealiskt med Björnhammarsvarvet, Svinninge Marina och andra båthamnar i närområdet. Välkommen till ett liv med kvalitet både inne och ute!

Ansvarig mäklare

Peter Eliases

076-0120030
08-40020030
peter@esthlm.se

Presentation

Peter Eliases blev 2007 utsedd till Sveriges bästa mäklare efter att ha sålt bostäder för 200 miljoner kronor och omsatt 7,1 miljoner kronor i nettoarvoden. En exceptionell bedrift enligt Dagens Industri då få mäklare omsätter mer än 4 miljoner kronor i arvoden.
Samma år blev Peter Eliases listad som en av Sveriges ”101 Supertalanger” av Veckans affärer i konkurrens med namnkunniga personer som Zlatan Ibrahimovic och Anders Borg.

Peters framgångsfilosofi är att alltid hålla en hög servicenivå och bygga långvariga kundrelationer genom att göra både säljare och köpare ”extremt nöjda”. Han inledde sin mäklarkarriär 2004 och har sedan dess suttit med i Notars ledningsgrupp, startat upp flera notarkontor, Eklund Stockholm New Yorks Södermalmskontor, samt drivit det egna mäkleriet ELIASES STHLM.

I dag förmedlar Peter bostadsrätter och villor med Innerstan samt Söderort som specialområden och eftersom han en gång började sin mäklarbana i Älvsjö har han stor kunskap om den stadsdelen med omnejd. Privat bor Peter i Mälarhöjden och hans intresse för företagsekonomi och finansiering resulterade 2011 i en master of science-examen på Stockholms universitet.

Intresseanmälan