Välplanerad - Balkong - Påkostad - Suveränt läge

Finn Malmgrens väg 4B, 1tr, Hammarbyhöjden, Stockholm

Pris & Avgift

3 295 000 kr
3 019 kr / mån

Storlek

2 rum och kök
Boarea 48 m²

Visningar

Kontakta mäklare för visning
08-40020030
Accepterat pris! Med ett idylliskt läge i attraktiva kvarter finner vi denna moderna lägenhet som verkligen har allt du kan önska! Att boendet dessutom överraskar med smarta lösningar, stor balkong och hög standard gör den till ett rent nöje att presentera. Lägenheten andas hög kvalitet och husets utformning har ägnats stor omsorg. Den perfekta planlösningen tar tillvara varenda kvadratmeter och skapar trevliga ytor att umgås på. Vardagsrummet är ett formidabelt sällskapsrum med generösa fönster mot föreningens innergård. Balkongen fungerar som ett extra rum sommartid med plats för matdel eller loungemöbler. Stilfullt kök med köksö och välutrustad maskinpark. Lägenheten inkluderar vidare ett ordentligt sovrum samt inbjudande hall med god förvaring. Det lyxiga badrummet har både tvättmaskin och torktumlare. Centralt läge i Hammarbyhöjden med direkt närhet till service, butiker och restauranger. Suveräna kommunikationer med T-bana tar dig snabbt var du vill i staden! I närområdet finner vi även Hammarby skidbacke och Sickla Sjö samt Nacka naturreservat, Sveriges mest besökta friluftsområde, med vandringsleder och badsjöar.

Interiör

Välkomnande entré och hall med god förvaring i form av fem garderober samt hatthylla. Hallen går i ljusa kulörer och det är parkettgolv. Säkerhetsdörr är installerad. Garderobsinredning från Marbodal.

Vardagsrummet är väldigt öppet och har stora fönster som ger bra med ljus till lägenheten. Just denna luftiga och sociala planlösning gör detta boende till något att verkligen trivas i. Den stora balkongen fungerar som ett extra rum sommartid.

Välutrustat Marbodalskök med smakfull inredning och öppen planlösning mot vardagsrummet. Utrustningen inkluderar induktionshäll, ugn, kyl/frys, fläkt, mikrovågsugn och diskmaskin. Köksö ger extra förvaring och goda arbetsytor.

Ordentligt sovrum med genomgående ekparkett samt härlig rymd. Praktiska lösningar med två praktiska skjutdörrar som skjuts in i väggen och tar därmed ingen plats. Utrymme för rejäl dubbelsäng eller diverse möblering.

Helkaklat badrum i högsta klass. Det är gott om plats och det finns tvättställ, toalett, handdukstork samt dusch med glasvägg. Badrummet är även utrustat med tvättmaskin och torktumlare.

Fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
3 295 000 kr accepterat pris
Lgh nr
12-1102
Rum
2 rum och kök
Boarea
48 m²
Areakälla
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Balkong
Stor balkong mot innergård!
Avgift
3 019 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, källarförråd, kabel-tv och bredband 100 Mbit/s.
Andelstal
1,2632
Årsavgiftsandel
1,265
Pantsatt
Ja
Övrig driftkostnad
475 kr. Driftkostnaderna inkluderar hushållsel 275 kr/mån och försäkring 200 kr/mån. Dessa varierar utifrån egen förbrukning och val.

Byggnad

Byggår
2017
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energideklaration
Nyproduktion, så ej ännu upprättad.
Övriga utrymmen:
Det finns cykelrum, barnvagn / rullstolsrum. Cykelparkering finns även i anslutning till entréer och gård. Lägenhetsförråd finns i källarplan.

Förening

Namn
Hydrografen 1
Allmänt:
Föreningen är en "äkta" bostadsrättsförening och omfattar 59 lägenheter samt 3 lokaler. Adresserna som tillhör föreningen är Finn Malmgrens väg 2A-B och 4A-C. Föreningen har ej beslutat om någon avgiftsändring eller renovering av fastigheten. Delat ägande godkänns och juridisk person kan godkännas men prövas från fall till fall av styrelsen.
Överlåtelseavgift
1 163 kr
Pantsättningsavg.
465 kr
Internet
Tv och bredband via Telia. Basutbudet för tv och bredband 100 mbit/s ingår i avgiften.
Parkering
Garage finns med 34 platser. Kostnad är 1200kr per månad och det är f.n kö. Det finns även boendeparkering i området som kostar 500 kr/mån eller 35 kr/dygn.

Övrigt

Hammarbyhöjden har kallats "den vita staden" pga. de många ljusputsade husen i området. Stadsdelen var en av de första områden med flerbostadshus som började byggas i Sverige i mitten av 30-talet. Man ansåg då att boendemiljön i innerstan inte var nyttig för familjer och drömmen om det lugna, trygga livet i förorten väcktes. Hammarbyhöjden blev ett omtalat projekt och kom att bli något av ett experimentsamhälle, socialt såväl som arkitektoniskt. Framförallt byggde man trevånings smalhus. Marken fortsatte att byggas ut under 40-och 50-talen. 1958 öppnade tunnelbanestationen.

Idag fortsätter man att utveckla området och flera moderna byggnadsprojekt pågår här. Hammarbyhöjden ingår i Skarpnäcks stadsdelsområde i södra Stockholm. Angränsande stadsdelar är bl a. Gamla Enskede, Johanneshov och Kärrtorp. För den som är intresserad av djur och natur, men ändå vill bo nära stan, är gröna Hammarbyhöjden ett idealiskt bostadsområde. Stadsdelen ligger nära Nacka naturreservat, Sveriges mest besökta friluftsområde, med vandringsled och badsjöar. I närheten finns även Hammarby skidbacke och Sickla sjö. Till Södermalm tar man sig på sex minuter med tunnelbana och det är också nära till Globen med shopping och nöjen, samt till Hammarby Sjöstad. Vid Finn Malmgrens plan finns service, som bibliotek, apotek, restauranger och diverse butiker. Finn Malmgren var en meteorolog och polarforskare som omkom vid en expedition till Nordpolen 1928. Många gatunamn i området är uppkallade efter svenska vetenskapsmän och forskare från 1500-, 1600- och 1700-talen.

Ansvarig mäklare

Peter Eliases

076-0120030
08-40020030
peter@esthlm.se

Presentation

Peter Eliases blev 2007 utsedd till Sveriges bästa mäklare efter att ha sålt bostäder för 200 miljoner kronor och omsatt 7,1 miljoner kronor i nettoarvoden. En exceptionell bedrift enligt Dagens Industri då få mäklare omsätter mer än 4 miljoner kronor i arvoden.
Samma år blev Peter Eliases listad som en av Sveriges ”101 Supertalanger” av Veckans affärer i konkurrens med namnkunniga personer som Zlatan Ibrahimovic och Anders Borg.

Peters framgångsfilosofi är att alltid hålla en hög servicenivå och bygga långvariga kundrelationer genom att göra både säljare och köpare ”extremt nöjda”. Han inledde sin mäklarkarriär 2004 och har sedan dess suttit med i Notars ledningsgrupp, startat upp flera notarkontor, Eklund Stockholm New Yorks Södermalmskontor, samt drivit det egna mäkleriet ELIASES STHLM.

I dag förmedlar Peter bostadsrätter och villor med Innerstan samt Söderort som specialområden och eftersom han en gång började sin mäklarbana i Älvsjö har han stor kunskap om den stadsdelen med omnejd. Privat bor Peter i Mälarhöjden och hans intresse för företagsekonomi och finansiering resulterade 2011 i en master of science-examen på Stockholms universitet.

Intresseanmälan