Unika studiohus i två plan!

Moravägen 3I, Saltsjö-Boo, Nacka

Pris & Avgift

2 495 000 kr
1 778 kr / mån

Storlek

3 rum och kök
Boarea 43,6 m²

Visningar

Kontakta mäklare för visning
08-40020030
Att öka sin livskvalitet är en dröm för många. Men man vill helst vara nära pulsen i stan men ändå känna frid när man väl når hemmets lugna vrå. Saltsjö-Boo är på så vis perfekt: snabbt in till city men lika gärna friluftsliv i innerskärgården. Arkitekter kan sina saker när det gäller nybyggnad i uppvuxen miljö. Inte minst här, på tomt intill lugn återvändsgata, där man placerar tre bostadsrättsparhus om ca 123,8 kvm per lägenhet och tre studiohus om ca 43,6 kvm. Husen blir ett fint komplement till omgivningen, placerade så att man, på de väl tilltagna och mot grannen avskärmade altanerna, kan avnjuta frukost eller middag och följa solens gång på himlen. Bakom projektet står Derome/A-hus Professional, kända för sin kvalitet, inte minst när det gäller trähus. Stilmässigt är husen modernt klassiska, med stående väggpanel i ljusa toner och gott om ljusinsläpp genom stora fönsterpartier. Studiohusen har allrum med fullutrustat kök från Marbodal och utgång till altan samt badrum. Plan två rymmer ett allrum och sovrum i bra storlek. Genomgående för samtliga hus är mycket hög kvalitet på standardinredning, bl a ekgolv från Kährs och vitvaror från Siemens. Energieffektivt och med genomtänkt kostnadskalkyl. Förråd hör till varje boende liksom parkeringsplats. Välkomna att andas ut i Saltsjö-Boo!
Nyproduktion
Besök projektets hemsida för aktuell försäljningsstatus och mer information.
Till projektsidan

Interiör

Dessa studiohus är verkligen perfekt genomtänkta i materialval och planlösning. Allrum med fullutrustat kök från Marbodal ger möjlighet till att både hänga med vänner och laga mat ihop. Vitvarorna kommer från välkända Siemens och inkluderar: kyl/frys, diskmaskin, ugn, köksfläkt och induktionshäll. Bra plats för matbord liksom soffgrupp och annan möblering en trappa upp. Ordentligt sovrum med garderobsvägg. Helkaklat badrum med inredning från Marbodal/Svedbergs. För att underlätta vardagen är badrummet även utrustat med kombinerad tvätt/tork. Ett helt komplett boende i egen studiovilla - compact living när det är som bäst!

Studiohusen utrustas med ett smart system med cirkulationsvärmepump. Energisnål, eldriven värmepanna med vattenburen golvvärme och separat varmvattenberedare.

För komplett information kring köks- och badrumsinredning samt husets övriga ytskikt läs mer i informationsbladet "Rumsbeskrivning - Produktlista" som finns under fliken dokument här ovan. Köpare har även goda möjligheter att göra tillval om så önksas, lista med möjliga tillval kommer delas ut på visning samt inför förhandsavtal.

Fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
2 495 000 kr fast pris
Lgh nr
9
Rum
3 rum och kök
Boarea
43,6 m²
Areakälla
Areauppgifter enligt förening/ritning
Balkong
Härlig altan om 16,5 kvm, se översiktskarta för utformning. Altanen är upplåten mark dvs. den tillhör endast denna bostadsrätten.
Avgift
1 778 kr/mån. I avgiften ingår sophantering, förråd och parkeringsplats.
Andelstal
5,09
Pantsatt
Nej

Byggnad

Byggår
2019
Uppvärmning
Cirkulationsvärmepump med vattenburen golvvärme
Hiss
Nej
Energideklaration
Beräknad energiprestanda för uppvärmning är enligt husleverantören ca 55 kWh/m² år, sen tillkommer förbrukning för egen hushållsel.

Så utöver månadsavgiften tillkommer för varje bostadsrättshavare att betala uppvärmning, hushållsel, hemförsäkring samt vattenförbrukning. Gällande debitering av vatten så har varje hushåll egen undermätare. Föreningen debiterar efter förbrukning och självkostnad för föreningen. Varje hushåll ansvarar själv för kostnader avseende valt utbud för tv och internet men bostadsrättsföreningen bekostar anslutning till fibernät. För mer info om beräknad förbrukning se föreningens kostnadskalkyl avsnitt 6.2.
Övriga utrymmen:
Det finns förråd och parkeringsplats till varje hushåll samt tillgång till trädgård.

Förening

Namn
Brf Moravägen 3
Allmänt:
Föreningen registrerades hos bolagsverket 2018-07-18 och kommer att bestå av 9 bostadsrätter i form av tre parhus och tre studiohus. Dessa kommer preliminärt att stå färdiga för inflyttning från februari 2020 för parhusen och från maj 2020 för studiohusen. Eftersom bostäderna är nyproducerade utgår ingen fastighetsavgift för föreningen de första 15 åren. Nybyggnadsstandarden gör även att underhållskostnaderna kan hållas låga under lång tid. Föreningen innehar marken med äganderätt. Juridisk person kan beviljas medlemskap i föreningen dock max tre lägenheter. Alla medlemmar har rätt att uthyra sin lägenhet i andra hand. Varje boende får en egen värmepump, vilket gör att man smidigt kan styra sina egna uppvärmningskostnader. Värmepumpen installeras med vattenburen golvvärme på samtliga våningsplan i parhusen och i studiohusen.

GARANTI:
Derome/A-hus Professional lämnar hela 10års garanti gällande konstruktionsfel parhusen/studiohusen, gällande vitvaror samt värmepump gäller respektive fabrikants garanti.

LÅNEERBJUDANDE:
Förmånligt lånerbjudandet från SEB finns vid köp i Brf Moravägen 3, se under fliken dokument. Utöver erbjudandet ordnar även SEB handpenningslån och bryggfinansiering. Välkomna att ta kontakt för mer information!

SÄLJPROCESS:
Parhusen och studiohusen, inklusive uteplats vars mark tillhör bostadsrätten och markeras på karta, säljs till fast pris vilket betyder att det inte förekommer budgivning. Den köpare som först bestämmer sig får köpa bostaden till det utannonserade priset. Det är först till kvarn som gäller! Nästa steg är att teckna förhandsavtal, då också förskottsinsatsen om 10% erläggs enligt följande: 100.000kr inom 1 vecka efter tecknat avtal, resterande förskottsinsats erläggs när avtalets villkor är uppfyllda och bygget avropas. Slutbetalningen om 90% betalas sedan via faktura till anvisat konto senast tillträdesdagen, dvs när parhusen/studiohusen är färdigbyggda, slutbesiktade och inflyttningsklara.
TV
Till varje lägenhet kommer fiber internetanslutning finnas. Varje bostadsrättshavare ombesörjer själv abonnemang för TV och internet.
Parkering
Parkeringsplats ingår i månadsavgiften.

Övrigt

Det mesta i Stockholm och dess närhet vilar på gammal historisk grund. Saltsjö-Boo är inget undantag. I mitten av 1500-talet fick amiralen Jacob Bagge Boo och Lännersta gård som tack för trogen tjänst. Markerna styckades sedan upp i början av 1900-talet och en för tiden så klassisk villastad växte långsamt fram. Som det beskrevs i reklamen: ”sällsynt vacker, på en gång både storslagen och leende”. Även om tiden gått så stämmer det fortfarande in på detta lummiga, välplanerade område med harmoniskt framvuxen villabebyggelse från 1920-talet och framåt. Närheten till både skog och hav är en attraktion i sig. Och det är ett närmast perfekt läge på de hus vi presenterar här. Längst in på återvändsgatan kommer de att ligga, fint insmugna och formmässigt ett stilrent komplement till de omgivande villorna. I närheten finns slingrande promenadvägar, skogsområden där du kan vandra, plocka bär och svamp liksom naturreservat för friluftsliv. En kort cykeltur och du når Kocktorpssjön för morgondoppet om somrarna och på tio minuter cyklar du ner till Boobadet, beläget vid Stäket med vy mot Baggensfjärden. Inget dumt sätt att börja eller avsluta sin dag med. I närområdet finns flera välsorterade livsmedelsbutiker liksom Björknäs centrum. Storhandling gör många i Nacka Forum men närmare shopping finns i mindre och välsorterade Orminge centrum, med systembolag, klädaffärer, livsmedel, apotek, bibliotek och annan service. Saltsjö-Boo, som tillhör Nacka kommun, har många förskolor att välja mellan liksom bra grund- och gymnasieskolor, samtliga på cykel- eller kort bilavstånd från Moravägen.

Ansvarig mäklare

Peter Eliases

076-0120030
08-40020030
peter@esthlm.se

Presentation

Peter Eliases blev 2007 utsedd till Sveriges bästa mäklare efter att ha sålt bostäder för 200 miljoner kronor och omsatt 7,1 miljoner kronor i nettoarvoden. En exceptionell bedrift enligt Dagens Industri då få mäklare omsätter mer än 4 miljoner kronor i arvoden.
Samma år blev Peter Eliases listad som en av Sveriges ”101 Supertalanger” av Veckans affärer i konkurrens med namnkunniga personer som Zlatan Ibrahimovic och Anders Borg.

Peters framgångsfilosofi är att alltid hålla en hög servicenivå och bygga långvariga kundrelationer genom att göra både säljare och köpare ”extremt nöjda”. Han inledde sin mäklarkarriär 2004 och har sedan dess suttit med i Notars ledningsgrupp, startat upp flera notarkontor, Eklund Stockholm New Yorks Södermalmskontor, samt drivit det egna mäkleriet ELIASES STHLM.

I dag förmedlar Peter bostadsrätter och villor med Innerstan samt Söderort som specialområden och eftersom han en gång började sin mäklarbana i Älvsjö har han stor kunskap om den stadsdelen med omnejd. Privat bor Peter i Mälarhöjden och hans intresse för företagsekonomi och finansiering resulterade 2011 i en master of science-examen på Stockholms universitet.

Intresseanmälan