Modern arkitektur - Påkostad - Stor altan - Attraktivt område

Rödkindavägen 13C, Farsta Strand, Stockholm

Pris & Avgift

5 295 000 kr
3 818 kr / mån

Storlek

6 rum och kök
Boarea 92,1 m²

Visningar

Kontakta mäklare för visning
08-40020030
I ett lugnt villakvarter som ligger alldeles vid sjön Magelungen finner vi detta moderna och nybyggda bostadsrättsparhus av hög kvalitet. Området, som saknar genomfart, är vackert lummigt, med uråldriga ekar och almar liksom en egen stickväg ner till badet. Inbäddat i det vackra landskapet har husen passats in. Det energieffektiva parhuset, är uppfört av välkända Derome/A-hus Professional, kända för sin kvalitét inte minst när det gäller trähus. Ett luftigt och elegant hem med stora fönster, öppna ytor och smakfull interiör. Att boendet dessutom överraskar med smarta lösningar, exklusiva material, vattenburen golvvärme och stor altan gör den till ett rent nöje att presentera. Den stora altanen med eget utekök är ett extra rum sommartid, ställ bara upp altandörren och ät alla måltider ute. Bostadens hjärta är det påkostade köket från Marbodal, med social och öppen planlösning mot vardagsrummet. Här trivs garanterat den som gillar att laga mat med förstklassiga vitvaror från Siemens. Vidare finner vi två eleganta badrum, fyra sovrum, allrum och genomgående god förvaring. Till boendet hör parkeringsplats och förråd. Det är som att bo bekvämt i en egen villa - men med bostadsrättens alla fördelar. Alldeles i närheten finns förskola och grundskola liksom buss, tunnelbana och pendeltåg. Promenadavstånd till Farsta centrum med all upptänklig shopping och service. Parhuset kommer vara slutbesiktat och tillgängligt för tillträde från 15 juli 2019.

Interiör

Entréplanet har en inbjudande hall med sällskapsytorna i fonden och med stilrent kök från Marbodal. Köket har bra arbetsytor och gott om förvaringsutrymmen liksom svängrum för en ordentlig matplats. Lyxigt utrustat med vitvaror från Siemens. Vardagsrummet har öppen planlösning mot köket och rymmer både soffgrupp och TV-hörna. Öppna altandörren ut mot den trädäckade altanen och njut av frukost i det fria. Entréplanet rymmer även, förutom badrum med tvättutrustning, ett arbets- eller mindre sovrum. Parhuset har vattenburen golvvärme och vitlaserad ekparkett från Kährs.

En gedigen ektrappa med handledare samt plansteg i vitoljad ek leder upp till ett allrum och tre sovrum samt ytterligare ett badrum. Badrummen är utrustade med dusch på nedre- och badkar på övre plan.

För komplett information kring köks- och badrumsinredning samt husets övriga ytskikt läs mer i informationsbladet "Rumsbeskrivning - Produktlista" som finns under fliken dokument här ovan. Se även listan "Tillval" för att exakt se valt material för denna lägenhet. Kamin som syns på bild var tillval och är inte vald för detta parhus.

Fakta

Typ
Bostadsrättsparhus
Pris
5 295 000 kr som utgångspris
Lgh nr
6
Rum
6 rum och kök
Boarea
92,1 m²
Areakälla
Areauppgifter enligt förening/ritning.
Balkong
Härlig trädäckad altan om 32 kvm med fint utekök, se översiktskarta för utformning. Altanen är upplåten mark dvs. den tillhör endast denna bostadsrätten.
Avgift
3 818 kr/mån. I avgiften ingår sophantering, förråd och parkeringsplats.
Andelstal
11,74
Pantsatt
Nej

Byggnad

Byggår
2018-2019
Uppvärmning
Frånluftvärmepump, vattenburen golvvärme
Hiss
Nej
Energideklaration
Beräknad förbrukning är totalt ca 6635 kWh/år fördelat på uppvärmning 3770 kWh/år och hushållsel 2865 kWh/år. Hushållsel beräknad för 3,5 personer. Övrig driftkostnad är individuell förbrukning för vatten (via undermätare) ca 200 kr/mån. Samtliga driftkostnader varierar utifrån egen användning och förbrukning. Hemförsäkring och kabel-tv/bredband tillkommer utifrån egna val och önskemål om innehåll. Mer information om driftskostnaden finns under avsnitt 6.2 i ekonomisk plan.
Övriga utrymmen:
Det finns förråd och numrerad parkeringsplats till varje hushåll. Tillgång till gemensam trädgård.

Förening

Namn
Bostadsrättsföreningen Roddaren 1
Allmänt:
Föreningen registrerades hos bolagsverket 2017-05-29 och består av 10st bostadsrätter i form av fyra parhus och två studiohus. Eftersom bostäderna är nyproducerade utgår ingen fastighetsskatt de första 15 åren. Nybyggnadsstandarden gör även att kostnader för underhåll kan hållas låga under lång tid. Föreningen innehar marken med äganderätt. Juridisk person kan beviljas medlemskap i föreningen dock max fyra lägenheter. Alla medlemmar har rätt att uthyra sin lägenhet i andra hand. Varje boende får en egen värmepump, vilket gör att varje familj själva smidigt kan styra sina egna uppvärmningskostnader. Värmepumpen installeras med vattenburen golvvärme på samtliga våningsplan.

GARANTI:
Derome/A-hus Professional lämnar hela 10års garanti gällande konstruktionsfel parhusen/studiohusen, gällande vitvaror samt värmepump gäller respektive fabrikants garanti.
Internet
Öppen fiber kommer installeras och anslutas, sen kan man själv förmånligt välja mellan flera olika leverantörer.
Parkering
Numrerad parkeringsplats ingår i avgiften, se översiktskarta för placering.

Övrigt

OMRÅDESBESKRIVNING:
Farsta strand - ett boende med anor!

Runt förrförra sekelskiftet byggdes, med inspiration från England, trädgårdsstäder på många ställen utanför Stockholm tullar. Frisk luft undan stadens larm lockade givetvis. Farsta strand är inget undantag. Så vid Magelungen uppfördes från 1901 ett antal villor under det stiliga namnet Södertörns villastad.

Bara ett decennium senare hade området inkorporerats med Stockholms stad och Farsta började exploateras. Adressen till de parhus som nu kommer att uppföras är Rödkindavägen, namnad efter ett barnhem som låg på gatan och som uttryckte förhoppningen att "livet på landet skulle ge barnen röda, friska kinder". Numera skulle vi väl knappast kalla Farsta strand landet men en ombonad idyll nära staden är det i detta boende. Runt omkring ligger villor från olika epoker, med fina uppvuxna trädgårdar och så de urgamla minst hundraåriga ekarna. Tänk sedan att börja dagen med ett morgondopp, äta frukost på altanen för att därefter åka till jobb och skola. Och så omvänt när man kommer hem till middag för att sedan, nere vid bryggan, se solen gå ner över Magelungen. Här är nära till service och affärer i Farsta centrum liksom kollektivtrafik och med buss en kort promenad från husen. Det ligger flera bra förskolor, kommunala såväl som "fria" på kort avstånd liksom Farsta grundskola med Adolf Fredriks musikklasser. Idrottsplan, simhall och ishall finns längre in i själva området. Grönområden för motion finns närapå utanför dörren och, för den riktigt spänstige, cykelbanor och 45 minuter in till Hornstull. Idealiskt för singlar, par eller barnfamiljer - välkommen till ett boende med kvalitet för livet!

Ansvarig mäklare

Peter Eliases

076-0120030
08-40020030
peter@esthlm.se

Presentation

Peter Eliases blev 2007 utsedd till Sveriges bästa mäklare efter att ha sålt bostäder för 200 miljoner kronor och omsatt 7,1 miljoner kronor i nettoarvoden. En exceptionell bedrift enligt Dagens Industri då få mäklare omsätter mer än 4 miljoner kronor i arvoden.
Samma år blev Peter Eliases listad som en av Sveriges ”101 Supertalanger” av Veckans affärer i konkurrens med namnkunniga personer som Zlatan Ibrahimovic och Anders Borg.

Peters framgångsfilosofi är att alltid hålla en hög servicenivå och bygga långvariga kundrelationer genom att göra både säljare och köpare ”extremt nöjda”. Han inledde sin mäklarkarriär 2004 och har sedan dess suttit med i Notars ledningsgrupp, startat upp flera notarkontor, Eklund Stockholm New Yorks Södermalmskontor, samt drivit det egna mäkleriet ELIASES STHLM.

I dag förmedlar Peter bostadsrätter och villor med Innerstan samt Söderort som specialområden och eftersom han en gång började sin mäklarbana i Älvsjö har han stor kunskap om den stadsdelen med omnejd. Privat bor Peter i Mälarhöjden och hans intresse för företagsekonomi och finansiering resulterade 2011 i en master of science-examen på Stockholms universitet.

Intresseanmälan