Anno 1921 - Påkostad - Sjöutsikt - Attraktivt läge

Svanstigen 1, Älta, Nacka

Pris & Avgift

7 695 000 kr

Storlek

5 rum och kök
Boarea 144 m²

Visningar

Tis 21 maj 18:30-19:00
Öppen visning - Välkommen!
Med ett idylliskt och sjönära läge intill Ältasjön hittas denna stilfulla villa anno 1921. Detta är ett riktigt drömhem med stora öppna ytor för trivsamt umgänge med släkt och vänner. Bostadens hjärta är det trivsamma vardagsrummet med fönster i tre väderstreck, eldstad och utgång till altan. Köket renoverades stilfullt under 2014 så här trivs garanterat den som gillar att laga mat med förstklassiga vitvaror, generösa arbetsytor samt ordentlig matplats. Öppna upp de skjutbara altandörrarna och duka upp vid matplatsen eller på altanen direkt utanför. Här kan man avnjuta frukost eller middag och blicka ut över vattnet. Hela bostaden präglas av smakfulla lösningar och har många tidstypiska detaljer bevarade. Det finns två badrum, relax med bastu, garage samt fyra sovrum och gott om förvaringsmöjligheter. Huset är i utmärkt skick, då det under åren byggts ut samt varsamt renoverats. Att denna villa dessutom överraskar med vackra detaljer, smarta lösningar, altaner och balkonger gör den till ett rent nöje att presentera. Fin trädgårdstomt med plan gräsyta i kombination med kuperad bergsdel som ger vacker sjöutsikt. Generöst garage, carport och parkeringsplats. Perfekt läge på en lugn återvändsgata med gångavstånd till strandbad, tennishall, fotbollsplan mataffär och Älta Centrum. Fantastiska promenadstigar för cykel, barnvagn eller löpning runt Ältasjön och nära till Nacka Naturreservat samt Hellasgården. Goda kommunikationer tar dig snabbt var du vill i staden!

Interiör

Huset har en inbjudande entré och hall med stora fönster samt synliga vita takbjälkar. Klinkergolv, ljusa kulörer och trapp till nedre plan. Vidare in finner vi ingång till sovrum, kök, gäst-wc samt vardagsrum.

Vardagsrummet är ett underbart sällskapsrum med magnifik eldstad samt bra med ljus från tre väderstreck. Plats för soffgrupp och diverse möblemang. Parkettgolv och utgång till altanen.

Gästtoalett med vägghängd toalett och handfat. Vitmålade väggar och en mosaik i marmor på golvet. Golvvärme är installerad.

Stilrent kök som installerades 2014 med stora rena arbetsytor och bra förvaring. Utrustning som finns är induktionshäll (90cm), köksfläkt, kyl/frys, diskmaskin samt micro och ugn med bl a ångfunktion. Samtliga vitvaror är från lyxiga AEG och kökets bänkskiva är av Quartz-sten. Plats för stort matbord framför de stora skjutbara fönsterpartierna och vacker utsikt mot Ältasjön. Utgång till altan så lätt att duka ut.

Bra sovrum att använda som arbetsrum eller gästrum.

ÖVRE PLAN:
Från den inre hallen på entréplanet leder trappa upp till övervåningen där vi finner tre sovrum, ett nyrenoverat badrum och två härliga balkonger med sjöutsikt. Smart funktion med tvättnedkast via lucka i vägg som leder ner till tvättstugan.

Nyrenoverat badrum -17 i absolut högsta klass. Stilfullt klinkergolv och kakel samt charmigt snedtak. Utrustningen inkluderar badkar, golvvärme, toalett samt tvättställ. Våtrumscertifikat finns utfärdat.

SOUTTERÄNGPLAN:
På nedre plan finner vi tvättstuga, förvaringsutrymmen, matkällare och relax. Relaxavdelningen renoverades i samband med utbyggnaden 2005 och rymmer bastu, dusch samt tvättställ. Väggarna i relaxen är klädda i vit mosaik och på golvet ligger svart klinkers.

Fakta

Typ
Friliggande villa
Pris
7 695 000 kr som utgångspris
Rum
5 rum och kök
Boarea
144 m²
Biarea
1 m²
Areakälla
Areauppgifter enligt mätning
Tomtarea
Tomtarea 810 m² (friköpt). Lummig och fin trädgårdstomt med plan gräsyta i kombination med kuperad bergsdel som ger underbar utsikt över Ältasjön. Blomsterprakt med hägg, syrener, Rododendron samt rosor. Trädgårdsland och örtträdgård med odlingsmöjligheter. Vidare finner vi svarta vinbär, äppelträd, smultron samt hallon.
Taxeringsvärde
5 130 000 kr
Driftkostnad
49 789 kr. Driftkostnaden fördelas enligt följande: försäkring 5500kr, vatten/avlopp 6803kr, hushållsström + uppvärmning 35228 kr samt renhållning 2258 kr.

Byggnad

Byggår
1921
Byggnadstyp
1½ plan samt souterrängvåning
Byggnadssätt
Grund: Betongplatta/krypgrund. Stomme av trä. Bjälklag av trä. Fasad av puts. Takbeklädnad av plåt. Hängrännor av plåt. Fönster: kopplade 2-glas fönster och isolerglas. Ventilation: mekanisk till- och frånluft.
Energideklaration
Energiprestanda 134 kWh/m² år.
Uppvärmning:
Luft/vattenvärmepump, elradiatorer samt luftvärmepump
Vatten:
Kommunalt vatten
Avlopp:
Kommunalt avlopp
Övriga utrymmen:
Garage om ca 40 kvm samt vidbyggd carport och även parkeringsplats bredvid carport. Garaget har el, vatten och avlopp samt ventilationsutsug inkopplat. Lång snickarbänk samt mycket god förvaring för diverse sportutrustning.

Övrigt

NÄROMRÅDET:
Nacka kommun ligger strax sydöst om Södermalm. Kommunen, som sträcker sig ut i skärgården, har en påtaglig marin prägel. Här finns 85 km kust, 20 öar och 42 insjöar. Området är ett av Stockholms mest expansiva där många nya hus byggs. Älta ger verkligen ett högkvalitativt boende med mycket natur men ändå med närhet till Stockholms city. Kommunikationerna är väl utbyggda med snabbussar. Närmaste busshållplats ligger några hundra meter från fastigheten och tar dig till Gullmarsplan, Nacka Forum och Slussen. Bra service, idrottsanläggningar, skola och förskolor finns i närområdet. En kort pormenad bort finns även strandbad och trevliga promenadstråk runt Ältasjön. Sjön brukar ha plogad bana vintertid för den som vill ge sig ut på en skridskotur.

För utförlig information om skolor och dagis se Nacka kommuns hemsida, www.nacka.se.

PANTBREV
Det finns 12 st pantbrev uttagna om sammanlagt 5 390 000 kr. Dessa pantbrev följer fastigheten och kan förmånligt nyttjas av blivande köpare. Stämpelskatten är annars 2 procent på inteckningsbeloppet och beräknas på hela tusentals kronor, avrundat nedåt. Expeditionsavgiften är 375 kronor per inteckning.

RADON:
Radonmätning utförd: Godkänd med låga värden, årsmedel på <30bq/m3.

PLANBESTÄMMELSER
(1981-08-03)

VÄRMESYSTEM:
Luft/vattenvärmepump kopplad till vattenburen golvvärme på entréplan,
souterrängplan och sovrum 2 på övre plan. Elburna radiatorer på övre plan samt luftvärmepump. Kakelugn kopplad till ackumulatortank.

Visningar

  • Tis 21 maj 18:30-19:00

Ansvarig mäklare

Peter Eliases

076-0120030
08-40020030
peter@esthlm.se

Presentation

Peter Eliases blev 2007 utsedd till Sveriges bästa mäklare efter att ha sålt bostäder för 200 miljoner kronor och omsatt 7,1 miljoner kronor i nettoarvoden. En exceptionell bedrift enligt Dagens Industri då få mäklare omsätter mer än 4 miljoner kronor i arvoden.
Samma år blev Peter Eliases listad som en av Sveriges ”101 Supertalanger” av Veckans affärer i konkurrens med namnkunniga personer som Zlatan Ibrahimovic och Anders Borg.

Peters framgångsfilosofi är att alltid hålla en hög servicenivå och bygga långvariga kundrelationer genom att göra både säljare och köpare ”extremt nöjda”. Han inledde sin mäklarkarriär 2004 och har sedan dess suttit med i Notars ledningsgrupp, startat upp flera notarkontor, Eklund Stockholm New Yorks Södermalmskontor, samt drivit det egna mäkleriet ELIASES STHLM.

I dag förmedlar Peter bostadsrätter och villor med Innerstan samt Söderort som specialområden och eftersom han en gång började sin mäklarbana i Älvsjö har han stor kunskap om den stadsdelen med omnejd. Privat bor Peter i Mälarhöjden och hans intresse för företagsekonomi och finansiering resulterade 2011 i en master of science-examen på Stockholms universitet.

Intresseanmälan